ENERJİK BİR BAHAR İÇİN ÖNERİLER...
Bahar aylarının gelmesiyle birlikte vücudumuz değişen mevsime uyum sağlamaya çalışırken yorgun düşüyor. Peki bu yorgunluktan kurtulmak için nasıl beslenmeliyiz.

Günde 2 litre su içmek : Su içmek besinleri sindirmemize  yardımcıdır, vücutta oluşan toksinlerin atımı için gereklidir. Bu yüzden sağlığımız ve vücudumuzun yenilenmesi için 2 litre su tüketmeliyiz.

Günde en az 5 porsiyon sebze meyve tüketin: Sebze ve meyvelerin içerisinde bulunan vitamin ve mineraller ve antioksidanlar vücudun direncini arttırarak daha enerjik olmamızı sağlarlar.

Yüksek kalorili besinlerden kaçının: Yüksek kalorili tatlılar ve hamur işleri yedikten sonra kan şekerinde ani yükselmeye neden olduğu için kişide yorgunluk ve uyku haline neden olabilir ve kilo almamıza neden olurlar.

Probiyotik içeren gıdalara beslenmenizde yer verin . Kefir, yoğurt, mayalı besinler
içerdikleri yararlı bakteriler ile sindirim sistemimizi düzenler ve bağışıklık sistemimizi arttırır.

Kola ve kahveden uzak durun: Kola ve kahve kafein içeren besinler olduğu için vücuttaki stresi ve ödemi arttıracağından uzak durulmalıdır. Kahve ve kola yerine süt, ayran, bitki çaylarını tüketmeliyiz.

Tuz tüketimini sınırlandırmalıyız: Fazla tüketilen tuz tansiyonumuzda dengesizliklere neden olarak vücudun yorulmasına neden olur. Ayrıca tuzun fazla tüketimi vücutta fazla ödem birikimine, eller ve ayaklarda şişkinliklere neden olur.

Fiziksel aktiviteyi arttırın: Hafif yürüyüşler ve egzersizler metabolizmamızı  hızlandırır, hormonları düzenler ve ödemin atılmasına yardım eder. Günlük 30 dakika ya da her gün 45-50 dakikalık hafif tempolu yürüyüşleri hayatımıza mutlaka eklemeliyiz.

Magnezyum ve potasyum içeren besinlere beslenmemizde yer vermeliyiz: Magnezyum ve potasyum vücudumuzdaki enerji üretimi ve sinir sisteminden sorumludur. Yeşil yapraklı sebzeler, tahıllar, deniz ürünleri, kuru meyveleri baharda sık sık tüketmeliyiz.

BAHAR SALATASI
½ demet semiz otu